OWH bij Sepia

OWH webOnderwaterhockey is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers op de bodem van het zwembad. Twee teams bestaande uit 10 spelers, 6 spelers tegelijk in het veld, moeten zoveel mogelijk doelpunten scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een stick in de hand.

Het spel wordt in goede banen geleidt door twee scheidrechters te water, beide in dezelfde basisuitrusting als de spelers, masker, snorkel, vinnen, en een hoofdscheidsrechter buiten het water. De duur van het spel varieert tussen de 14 en 30 minuten verdeeld in twee speelhelften, afhankelijk van het niveau van de wedstrijd.

 

Het spel kan gespeeld worden door mannen en vrouwen van alle leeftijden mits deze kunnen zwemmen met een masker, snorkel en vinnen en in ieder geval naar een diepte van 2 meter kunnen duiken gedurende minimaal 15 seconden. Omdat het spel wordt gespeeld en gewonnen op de bodem van het zwembad, is het een groot voordeel wanneer je een goed herstelvermogen hebt boven water, je de adem in kunt houden voor een redelijke tijd en dit alles ook voor langere tijd kunt volhouden. Een snel reactievermogen, in staat zijn het spel te lezen en kunnen anticiperen op het spel draagt ook bij tot het zijn van een goede speler.

Meer weten? stuur even een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.of kom op de maandag avond in het zwembad de Lansigh te Krimpen a.d. IJssel eens kijken. Wil je alvast iets over onderwaterhockey zien, kijk dan naar onderstaand fimpje.